Nieuwe reizen

Het is weer zover — ik mag weer naar Kawu! Mijn laatste reis naar Ghana was in het voorjaar van 2009. Ik heb ondertussen niet stilgezeten. Sindsdien heb ik mijn onderzoek op meer dan 10 internationale conferenties mogen presenteren en heb ik een proefschrift geschreven van meer dan 400 pagina’s. Niet zonder slag of stoot overigens; soms achtervolgde het zelfs in mijn slaap… (Waar die doctorstitel blijft? De administratieve molens malen langzaam in Nijmegen.)

Vanaf 1 augustus 2010 werk ik als postdoctoraal onderzoeker in een nieuw project aan het Max Planck Instituut. Dat project, Human Sociality and Systems of Language Use, gaat alledaags taalgebruik in zeven verschillende talen verspreid over de hele wereld vergelijken. En één van die talen is het Siwu. In die nieuwe hoedanigheid ga ik in 2011 twee keer naar Ghana: vijf weken in januari/februari en een iets langere periode in de zomer. In de zomer gaat Gijske ook mee!

Tijdens mijn nieuwe reizen hoop ik jullie weer op de hoogte te houden van mijn belevenissen. Niet meer via waarbenjij.nu, maar via deze eigen website waar ik zelf de touwtjes in handen heb. Ik ben zo vrij geweest om iedereen die zich via waarbenjij.nu geabboneerd had ook in dit nieuwe systeem over te zetten — en nog wat meer mensen toe te voegen. Mocht je de mailtjes beu zijn dan kun je je hier gemakkelijk uitschrijven.

Vandaag vlieg ik van Amsterdam naar Accra. Vanaf Schiphol wens ik jullie allen een heel goed 2011 toe.

Dit bericht is geplaatst in Mededelingen. Bookmark de permalink.

3 reacties op Nieuwe reizen

 1. Aukje-Tjitske schreef:

  Hoi Mark!

  Zucht, jij hebt echt een droomberoep…
  Eerst jullie allebei nog een gezegend 2011 toegewenst! Een goede reis en een boeiend verblijf voor jou en succes met het wachten/missen voor Gijske!

  Liefs,
  Aukje-Tjitske

 2. Jochem schreef:

  Wat mooi dat je weer op reis mag! Daar doe je het toch voor. Hopelijk slaap je in Ghana beter… Deze website ziet er goed uit; ik zie uit naar je verslagen.

  Goede reis toegewenst, sterkte voor Gijske zolang je weg bent, en – hopelijk gaan de administratieve molens sneller draaien – alvast een succesvolle promotie gewenst. Je promotie en de reis in de zomer lijken me prachtige vooruitzichten voor 2011.

  Groet,

  Jochem

 3. janneke de boo schreef:

  Ha Mark,
  Hoop dat je een goede reis achter de rug hebt.
  Wens je een goed verblijf toe en goede ontmoetingen met oude bekenden.
  Verheug me op de belevenissen die je weer met ons gaat delen!

  Liefs,
  Janneke

Reageren?

Je e-mail adres zal niet gepubliceerd worden Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *