Wat is dit?

Dit is het reisblog van Mark Dingemanse, taalwetenschapper en veldonderzoeker in het oosten van Ghana. “Kawu” (uitgesproken als “Ka-oe”) is hoe de Mawu hun land noemen in hun eigen taal, het Siwu. Ik breng enkele maanden per jaar door in Ghana bij de gastvrije Mawu om met hun hulp hun taal en cultuur te onderzoeken en te documenteren.

Meer weten?

Ik ben onderzoeker in de Language and Cognition group van het Max Planck Institute for Psycholinguistics in Nijmegen. Mijn officiele webpagina vindt u hier. Ik heb ook een Engelstalig blog dat ik af en toe bijwerk: The Ideophone.

Klankschilderen (NRC, januari 2010) (klik om het artikel als PDF te lezen)

Voor wie meer wil weten over het onderzoek dat tot mijn proefschrift leidde is het volgende interview misschien interessant. Het verscheen begin 2010 in de Wetenschapsbijlage van NRC Handelsblad, en beschrijft mijn onderzoek naar ideofonen in het Siwu.

Achtergrondinformatie en illustratief materiaal bij mijn proefschrift is overigens te vinden op een aparte website.